Flygande Jakob på plockigt vis

Flygande Jakob på plockigt vis

Första gången det här receptet dök upp var i slutet på 70-talet. Här är en ny variant med jordnötssmör i såsen och resten av ingredienserna vid sidan om så att var och en får plocka ihop sin egen favorit.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (17 st)

Mitt betyg:

Flygande Jakob på plockigt vis

Första gången det här receptet dök upp var i slutet på 70-talet. Här är en ny variant med jordnötssmör i såsen och resten av ingredienserna vid sidan om så att var och en får plocka ihop sin egen favorit.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackning. Sätt ugnen på 225°. Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Rör ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré, jordnötssmör och salt och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Lägg samtidigt in bananerna med skal i ugnen. Strimla och fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör. Lägg upp tillbehören i skålar. Dela bananerna på längden och skär fruktköttet i skivor direkt i skalet.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 895 kcal
  • Protein: 49 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 47 g
Skriv ut