Fläskytterfilé i pepparsås

Fläskytterfilé i pepparsås

20 min Huvudrätt
Enkel gryta med fläskytterfilé som blir krämigt god med crème fraiche. Grönpeppar, cornichons och syltlök skapar en extra smakdimension.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskytterfile-i-pepparsas/

Gör så här

  • Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Salta och bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt paprika och låt den fräsa med. Rör i crème fraiche, peppar, cornichons och syltlök. Låt koka under lock 2-3 min.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Fläskytterfilé
500 g
Röd paprika
1
1 msk
Salt
½ tsk
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Stött grönpeppar
½ tsk
Cornichons
1 dl
Syltlök
1 dl