Fläskkarré med örtkräm

Fläskkarré med örtkräm

Pressa den varma citronen över köttet vid servering, som en sötsur dressing. Stek inte citronen i för varm panna, då blir den lätt bitter. Använd gärna grillen, perfekt för både citron och fläskkarré.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (13 st)

Mitt betyg:

Fläskkarré med örtkräm

Pressa den varma citronen över köttet vid servering, som en sötsur dressing. Stek inte citronen i för varm panna, då blir den lätt bitter. Använd gärna grillen, perfekt för både citron och fläskkarré.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 citron
  • 1 msk strösocker

Örtkräm:

  • 1 dl linser gröna eller puylinser
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk mynta
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl Arla Köket® turkisk yoghurt

Gör så här:

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt linserna svalna. Skala och hacka vitlöken. Hacka 3/4 av örterna. Blanda ned vitlök, örter, linser, olivolja, salt och peppar i yoghurten. Låt stå kallt fram till servering. Skär citronen i 4 klyftor och vänd dem i socker. Stek dem på medelvärme i hälften av smöret tills de har blivit lite mjuka och fått fin färg. Salta och peppra köttet. Stek det i resten av smöret ca 3 min per sida.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive potatis

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut