Fläderglass med jordgubbssås

Fläderglass med jordgubbssås

60+ min Efterrätt
Gör din egen glass med smak av fläderblom och servera med jordgubbar som du mixat fluffiga!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fladerglass-med-jordgubbssas/

Gör så här

  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke.
  • Vispa vaniljfrön, äggulor och florsocker pösigt. Rör i saft och matyoghurt.
  • Vispa grädden och blanda ner den i äggsmeten.
  • Skölj 4 – 6 portionsformar med kallt vatten och fördela glassmeten i dem. Frys i minst 4 tim.
  • Ställ glassen i kyl ca 20 min före servering.
  • Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret. Mixa såsen fluffig med stavmixer. Smaka av med citronsaft.
  • Servera glassen med jordgubbssåsen.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1
Äggulor
3
Florsocker
1 dl
Konc fläderblomssaft
¾ dl
1 dl
2 dl
Jordgubbssås:
Jordgubbar
½ liter
Strösocker
½ dl
Citronsaft
ev 1 msk