Flädercheesecake

Flädercheesecake

1 tim
Vår flädercheesecake är en bakad cheescake som är lite lättare tack vare fyllning gjord på färskost och gräddfil. Toppa gärna med jordgubbar och andra goda bär före servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fladercheesecake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret.
  • Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa färskost och socker krämigt. Rör ned äggen i smeten. Vänd ner gräddfil, majsstärkelse, saft och citronskal.
  • Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
  • Garnera med färska bär vid servering.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Botten:
Digestivekex
15
75 g
Fyllning:
300 g
Strösocker
2½ dl
Ägg
3
3 dl
Majsstärkelse
2 msk
Konc fläderblomssaft
1 dl
Citron
rivet skal av 1
Garnering:
Färska bär,t.ex jordgubbar, hallon och blåbär
½ liter