Fiskwallenbergare med pepparrot
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Havets Wallenbergare är en modern variant på den klassiska Wallenbergaren, men istället för kalvfärs använder vi i detta recept torsk. Fiskwallenbergare är underbart gott att servera med brynt pepparrotssmör samt en rotfruktspuré. En god rätt att servera vid festliga tillfällen!
Ingredienser
|
Torskfilé, kylskåpskall
|
400 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Ägg, kylskåpskallt
|
1 |
| 1½ dl | |
|
Färsk dill, finhackad
|
½ kruka |
|
Ströbröd
|
ca 2 dl |
| 25 g |
Potatis- och morotspuré:
|
Mjölig potatis
|
500 g |
|---|---|
|
Morot
|
500 g |
| 1½ dl | |
| 25 g | |
|
Salt och peppar
|
Pepparrotssmör:
| 50 g | |
|
Riven pepparrot
|
3 msk |
Till servering:
|
Sockerärter
|
150 g |
|---|---|
|
Citron
|
1 |
|
Dill
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
731 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,8 g |
| Protein: | 15,8 % | 28,4 g |
| Fett: | 54,2 % | 44,8 g |
| Kolhydrater: | 30 % | 53,9 g |