Fisk i ajvarsås

Fisk i ajvarsås

20 min Huvudrätt
Snabblagad och jättegod fisk, här torskrygg, som kryddats med ajvar relish. Den ger såsen sting och god smak av paprika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk-i-ajvarsas/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Strö hälften av saltet och pepparn på fisken och bryn den i smör-&rapsolja.
  • Blanda grädde och ajvar. Häll gräddblandningen över fisken. Låt koka på svag värme 3–4 min.
  • Skär zucchinin i bitar, stek dem i smör-&rapsolja och tillsätta resten av saltet och pepparn.
  • Servera fisken med zucchini och ris.
Klart!
Energi:

375 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Torskrygg i portionsbitar
600 g
Vildris
3 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
1 msk
2½ dl
Ajvar relish, stark
½ dl
Zucchini
400 g