Fin fiskgratäng

Fin fiskgratäng

En klassisk fiskgratäng med luftigt mos spritsat runt kanterna och räkor på toppen. Sötmandel på toppen ger en god knaprighet till fiskgratängen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (139 st)

Mitt betyg:

Fin fiskgratäng

En klassisk fiskgratäng med luftigt mos spritsat runt kanterna och räkor på toppen. Sötmandel på toppen ger en god knaprighet till fiskgratängen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer tex gös

Potatismos:

Garnering:

  • 200 g skalade räkor
  • färsk dragon

Gör så här:

Börja med moset. Skala och skär potatisen i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken och vispa ner den och smöret i potatisen till ett jämnt mos. Tillsätt äggulorna under vispning. Smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse, ev med tyll för fint mönster. Sätt ugnen på 200°. Skiva champinjoner och purjolök. Fräs dem i smör i en stekpanna. Tillsätt vin och dragon. Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner det i pannan. Tillsätt resten av grädden, citronskal, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme 2-3 min. Dela fisken i stora bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över ½ tsk salt. Häll såsen på fisken, strö över mandel och ost. Spritsa potatismoset runt fisken. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Garnera med räkor och dragon.

Tips:

Det går bra att byta ut sötmandeln mot solroskärnor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut