Fikon i balsamkaramell

Fikon i balsamkaramell

Bjud dina gäster på en riktigt smakrik aptitretare innan middagen!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (16 st)

Mitt betyg:

Fikon i balsamkaramell

Bjud dina gäster på en riktigt smakrik aptitretare innan middagen!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 5 färska fikon
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl balsamvinäger
  • ½ dl rött vin

Till servering:

Garnering:

  • färsk timjan

Gör så här:

Dela fikonen i klyftor. Smält sockret på medelvärme i en stekpanna. Låt sockret karamelliseras och bli gyllenbrunt. Häll på balsamvinäger och vin. Rör om och låt sockret smälta. Lägg nedfikonen och låt sjuda 3-5 min. Ta upp fikonen och lägg dem på ett serveringsfat. Låt såsen koka ihop under omrörning ca 3 min. Häll såsen över fikonen. Låt svalna lite och servera till osten. Garnera gärna med färsk timjan.

Källa:

Rekommenderade produkter