Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 150 g torkade fikon
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk whisky
  • 1 msk strösocker
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 2 msk pinjenötter
  • 140 g Kvibille® ädel whisky
  • 4 skivor rågbröd

Gör så här:

Häll kokande vatten över fikonen och låt dem stå ca 30 min. Häll av vattnet och tärna fikonen fint. Lägg fikon med vin, whisky, socker och nejlikor i en kastrull. Låt sjuda utan lock 5-10 min. Smaka ev av med mer whisky. Låt marmeladen kallna. Rosta pinjenötterna i en torr, varmstekpanna. Servera bitar av osten på brödet med fikonmarmelad och pinjekärnor. Garnera gärna med färska fikon.

Tips:

Vin kan bytas ut mot vatten.

Källa:

Rekommenderade produkter