Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fikon- och valnötscoulis
Fikon- och valnötscoulis
15 min
Buffé
•
Se kommentarer
Vår coulis är inte en slät, tjock sås utan har saftiga bitar av torkade fikon och russin. Extra god blir den med rostade valnötter i och serverad till goda ostar.
Andra liknande recept
10 min
Italienskt bufféplock
(5)
60+ min
Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
(9)
Crostini med lufttorkad skinka
(255)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
1 tim
Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
(25)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär de torkade fikonen i 1 cm stora bitar.
Häll vin, honung och råsocker i en kastrull och värm tills sockret smälter.
Lägg i russin och de torkade fikonen, låt koka 4-5 min. Tillsätt de klyftade fikonen mot slutet av kokningen.
Vänd ner rostade valnötter och salt och låt koka ytterligare ca 1 min. Låt kallna.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
310 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
48 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Torkade fikon
100 g
Portvin
1 dl
Honung
2 msk
Rårörsocker
½ dl
Ljusa russin
½ dl
Färska fikon i klyftor
4
Rostade valnötter
1 dl
Salt
1 krm
Andra liknande recept
10 min
Italienskt bufféplock
(5)
60+ min
Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
(9)
Crostini med lufttorkad skinka
(255)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
1 tim
Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
(25)
30 min
Crostini med sparris och prosciutto
(27)
40 min
Kikärtspannkakor
(80)
15 min
Chips av lufttorkad skinka med fikon och crème fraiche
(124)
60+ min
Glassbomb med sorbet
(161)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum