Festlig ansjovisfisk

Festlig ansjovisfisk

En lättlagad lite festligare torskrätt där allt görs i ugnen. Ansjovis ger extra god sälta och lyfter smakerna.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (71 st)

Mitt betyg:

Festlig ansjovisfisk

En lättlagad lite festligare torskrätt där allt görs i ugnen. Ansjovis ger extra god sälta och lyfter smakerna.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej
  • 50 g ansjovisfilé
  • ¾ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde
  • 1 msk ströbröd
  • 2 tomater
  • 1 knippe färsk dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och grädden, strö över ströbrödet. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter.

Källa:

Rekommenderade produkter