Färska rödbetor gratinerade med vitost

Färska rödbetor gratinerade med vitost

40 min Huvudrätt
Vitost gjord på komjölk möter svensk backtimjan och nyslungad honung.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/farska-rodbetor-gratinerade-med-apetina/

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen.
  • Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat.
  • Sätt ugnen på grill.
  • Smula osten och strö över rödbetorna. Gratinera högst upp i ugnen ca 5 min.
  • Ringla över honung och strö över timjan.
Klart!

Prova gärna den svenska lufttorkade skinkan.

Ingredienser

Färska små rödbetor
1 kg
150 g
Flytande honung
ca 2 msk
Hackad färsk timjan
ca 2 msk