Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana

Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana

Flera populära klassiker samsas i den här förrätten. Råraka frasigt stekt i smör med rimmad röding, forellrom och en syrlig klick med äpple och pepparrot. Torsten Kjörling, Årets Kock 1984 har skapat rätten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana

Flera populära klassiker samsas i den här förrätten. Råraka frasigt stekt i smör med rimmad röding, forellrom och en syrlig klick med äpple och pepparrot. Torsten Kjörling, Årets Kock 1984 har skapat rätten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Rödingfilé:

  • 2 rödingfiléer
  • 1¼ msk strösocker
  • 1¼ msk salt
  • 1 krm stött hela fänkålsfrön
  • 1 krm krossad vitpeppar

Äpple- och pepparrotssmetena:

Råraka:

Till servering:

  • 50 g forellrom
  • 40 g blandad grönsallad

Gör så här:

Rödingfilé:

Ta bort skinn och ben från fisken. Skär bort den tunnaste delen från filéerna så att de blir jämntjocka. Strö på salt- och sockerblandningen, fänkål och peppar. Låt rimma ca 1 tim. Sätt ugnen på 100°. Lägg ihop filerna mot varandra med buksidan på ena filén mot ryggsidan på andra filén samt huvudändan mot stjärtändan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen ca 30 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°. Låt fisken kallna.

Äpple- och pepparrotssmetana:

Skala och finstrimla äpplet. Vispa smetanan till fast konsistens. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. Ställ kallt.

Råraka:

Skala och grovriv potatisen. Smält smöret i en stekpanna och stek 4 rårakor, platta till dem med en stekspade. Stek dem gyllenbruna och frasiga. Salta och peppra.

Vid servering:

Skär fisken i 4 bitar. Lägg en bit fisk på varje råraka. Toppa med forellrom, sallad och servera äppel- och pepparrotssmetanan vid sidan om.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 31 g
Skriv ut