Stefan Eriksson

Stefan Eriksson blev Årets Kock 2005 och hade äran att komponera Nobelmenyns förrätt och varmrätt 2008. Stefan gillar att experimentera och visar nya innovativa grepp i sina filmer.

Här visar Stefan hur man gör glass på brynt smör, vakuumbakad sparris, enkelt smaksatt smör och gör smörskum i sifon.

 

Smaksatt smör

Smaksatt smör - Smörfilmer med proffsen: Stefan Eriksson

Stefan Eriksson visar hur du snabbt och enkelt fixar smaksatt smör som slår det mesta.

 

Smörskum

Smörskum - Smörfilmer med proffsen: Stefan Eriksson

Stefan Eriksson fixar smörskum i en sifon. Enklare än man tror, godare än man anar.

 

Vakuumbakad sparris

Vakuumbakad sparris - Smörfilmer med proffsen: Stefan Eriksson

Stefan Eriksson lagar vakuumbakad sparris med smör. Sous vide kallar fransmännen det. Mums säger vi.

 

Glass på brynt smör

Smörglass - Smörfilmer med proffsen: Stefan Eriksson

Stefan Eriksson bjuder på den något ovanliga men delikata efterrätten smörglass.