Enkelt surdegsbröd

Enkelt surdegsbröd

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Ta en genväg till härliga, hållbara surdegsbröd med detta enkla recept. Gott som det är eller med ett gott pålägg!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enkelt-surdegsbrod/

Gör så här

  • Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen.
  • Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt den jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Dela degen i två delar och forma till limpor. Pensla med vatten och rulla i grovt rågmjöl. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 45 min.
  • Sänk temperaturen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt bröden svalna på galler.
Klart!
Energi:

2125 kcal

Protein: 74 g
Kolhydrater: 362 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Jästmix för surdegsbröd
1 påse
Grovt rågmjöl
4 dl
Vetemjöl special
7 dl
5 dl
Stött kummin
1 msk
Salt
½ tsk
50 g
Brödsirap
2 msk