Enbärslax med timjancrème

Enbärslax med timjancrème

Snabbmarinaden ger direkt mycket smak till laxen. Servera med den lena timjancrèmen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Enbärslax med timjancrème

Snabbmarinaden ger direkt mycket smak till laxen. Servera med den lena timjancrèmen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • pressad saft av 1½ citron
  • 14 krossade enbär
  • 1½ tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • Arla® Svenskt Smör

Timjancrème:

  • 700 g mandelpotatis
  • 1 kruka romansallad

Gör så här:

Skala och finhacka löken till timjancrèmen, spara lite till servering. Blanda alla ingredienser till crèmen. Ställ i kylen. Tvätta potatisen och koka den med skalet på. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 min. Vänd laxen efter halva tiden. Skiva potatisen. Lägg upp salladsblad och potatis på 4 tallrikar. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 1 min per sida. Fördela laxen på tallrikarna. Lägg på en klick timjancrème och strö över resten av rödlöken.

Källa:

Rekommenderade produkter