Enbärslax med timjancrème

Enbärslax med timjancrème

45 min Huvudrätt
Snabbmarinaden ger direkt mycket smak till laxen. Servera med den lena timjancrèmen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enbarslax-med-timjancreme/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken till timjancrèmen, spara lite till servering. Blanda alla ingredienser till crèmen. Ställ i kylen.
  • Tvätta potatisen och koka den med skalet på.
  • Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form.
  • Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 min. Vänd laxen efter halva tiden.
  • Skiva potatisen. Lägg upp salladsblad och potatis på 4 tallrikar.
  • Stek laxen i smör i en stekpanna ca 1 min per sida. Fördela laxen på tallrikarna.
  • Lägg på en klick timjancrème och strö över resten av rödlöken.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Citron
pressad saft av 1½
Krossade enbär
14
Flingsalt
1½ tsk
Peppar
2 krm
Timjancrème:
Rödlök
1
2 dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Mandelpotatis
700 g
Romansallad
1 kruka