Dopp i grytan

Dopp i grytan

Dopp i grytan är en klassiker på det svenska julbordet! Förr i tiden åt man dopp i grytan på juldagen, när skinkan var slut och bara buljong och gammalt bröd fanns kvar i skafferiet.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Dopp i grytan

Dopp i grytan är en klassiker på det svenska julbordet! Förr i tiden åt man dopp i grytan på juldagen, när skinkan var slut och bara buljong och gammalt bröd fanns kvar i skafferiet.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 1 spad från ugnsstekt eller kokt julskinka

Gör så här:

Använd spad från kokt eller ugnstekt skinka. Stek gärna skinkan i stekpåse för att kunna ta vara på stekskyn. Låt gärna spadet kallna och ta bort fettet som flytit upp och stelnat. Späd med vatten eller buljong till önskad smak. Lägg gärna i kryddpepparkorn och lagerblad. Koka upp och doppa bröd i spadet och severa med korv eller skinka och senap

Källa: