Daimtryffel

Daimtryffel

60+ min
Barnsligt god daimtryffel får vuxen smak av konjak. Gör dubbel sats så räcker det till fler!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/daimtryffel/

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och konjak.
  • Låt smeten kallna i kylen ca 30 min.
  • Hacka daim och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
  • Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
Klart!

Man kan även byta ut konjaken mot likör.

Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad minst 50 % kakaohalt
300 g
1 dl
Konjak
2 msk
Daim
100 g
Kakao