Clementinmousse

Clementinmousse

60+ min Efterrätt
Clementinmousse på vaniljkvarg, vispgrädde och en skvätt apelsinlikör är enkelt att göra och blir till en sagolik dessert. Dekorera gärna med flisad choklad på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/clementinmousse/

Gör så här

  • Riv skalet av 2 clementiner. Blanda skalet med kvarg och ev likör.
  • Vispa grädden och blanda med kvargen.
  • Skala clementinerna med kniv och skär dem i bitar. Lägg dem i portionsskålar eller glas.
  • Klicka över moussen. Låt stå i kyl 1 tim.
  • Toppa med flisad choklad vid servering.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Clementiner
4
250 g
Apelsinlikör
ev 1 msk
1 dl
Mörk choklad
25 g