Clementinmarmelad med pistaschnötter

Clementinmarmelad med pistaschnötter

Frisk, söt och knaprig marmelad med rostade nötter. Denna clementinmarmelad är enkel att göra och mycket god till ostbricka, gärna med ädelost och vällagrad hårdost.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (12 st)

Mitt betyg:

Clementinmarmelad med pistaschnötter

Frisk, söt och knaprig marmelad med rostade nötter. Denna clementinmarmelad är enkel att göra och mycket god till ostbricka, gärna med ädelost och vällagrad hårdost.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 5 clementiner, ca 500 g
  • 2½ dl syltsocker
  • ½ dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl pistagenötter

Gör så här:

Tvätta clementinerna, skiva och mixa dem i matberedare tillsammans med sockret. Koka med vatten och vaniljpulver ca 5 min under omrörning tills marmeladen tjocknar. Hacka och rosta nötterna i en torr stekpanna. Vänd ner dem i den varma marmeladen. Häll upp på rena syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Marmeladen håller ca 4 veckor.

Tips:

Servera marmeladen till Kvibille® ädel och en långlagrad och smakrik hårdost som Kvibille® Svecia.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1535 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 293 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut