Citronsmörsås

Citronsmörsås

Emulsionssås med syrlig friskhet från citron. Passar fint till fisk, skaldjur och lamm.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (7 st)

Mitt betyg:

Citronsmörsås

Emulsionssås med syrlig friskhet från citron. Passar fint till fisk, skaldjur och lamm.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Reduktion:

  • 1 hackad schalottenlök
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 5 vitpepparkorn

Gör så här:

Lägg alla ingredienser utom rivet citronskal till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort schalottenlök och pepparkorn och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Utan vattenbad: Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Dra av kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i det klarifierade smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med rivet citronskal och salt. Med vattenbad: Häll reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Ta bort bunken från vattenbadet. Klicka försiktigt i det klarifierade smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med rivet citronskal och salt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2490 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 267 g
Skriv ut