Citronbavaroise med rostad vit choklad

Citronbavaroise med rostad vit choklad

Fräsch dessert med syrlig citron och krispig, god topping som smakar kola och choklad.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Citronbavaroise med rostad vit choklad

Fräsch dessert med syrlig citron och krispig, god topping som smakar kola och choklad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 50 g vit choklad

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm citronsaft, rivet skal och socker i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Häll citronblandningen över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 83° under omrörning, tillsätt gelatinbladen. Häll citronblandningen över den hackade chokladen och rör till en slät smet, låt svalna. Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner grädde och gräddfil i smeten. Häll eller spritsa i 8 glas. Ställ i kyl minst 4 tim.

Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen ca 10 min i mitten av ugnen. Toppa glasen med citronbavaroise med rostade choklad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 20 g
Skriv ut