Chutneyfylld lammstek med myntakryddad aprikossås

Chutneyfylld lammstek med myntakryddad aprikossås

Lammstek serverad med grönsaker, couscous och vår sötstarka sås med morot, aprikos och mynta blir till en riktig festmåltid.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (30 st)

Mitt betyg:

Chutneyfylld lammstek med myntakryddad aprikossås

Lammstek serverad med grönsaker, couscous och vår sötstarka sås med morot, aprikos och mynta blir till en riktig festmåltid.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 port

  • 1200 g benfri lammstek
  • ¾ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk mynta

Fyllning:

  • ½ dl mango chutney
  • ½ tsk malen ingefära
  • 2 msk hackad färsk mynta

Sås:

  • 1 liten morot
  • 10 torkade aprikoser
  • 3 dl vatten
  • 4 dl sky & kokspad
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • ½ msk mango chutney
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop fyllningen. Klipp ett litet hål i ena änden på nätet som omger steken. Pressa in fyllningen mitt i köttet med hjälp av en sked. Knyt ev ihop nätet igen. Lägg steken i en ugnssäker form. Krydda steken runt om med salt, peppar och mynta. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 65° för rosa kött och 70° för genomstekt, 1-1 1/2 tim. Ta ut steken. Sila ifrån och spara stekskyn. Täck över steken med folie och låt den vila. Gör såsen under tiden. Sås: Skala och skiva moroten tunt. Lägg aprikoser och morot i en liten kastrull. Häll på vattnet. Koka under lock 10-15 min tills allt är mjukt. Sila ifrån och spara kokspadet. Kör aprikoser och morot till en puré i mixer eller matberedare. Späd ev med lite av kokspadet. Häll tillbaka purén i kastrullen. Mät upp stekskyn från steken. Tillsätt kokspad från aprikoserna så att det blir totalt 4 dl. Häll det i kastrullen. Tillsätt grädde, smulad buljongtärning och mynta. Koka upp och smaksätt med mango chutney, salt och peppar. Ta bort nätet och skiva lammsteken. Servera med såsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 14 g
Skriv ut