Choripán toast med chimichurri och pebre

Choripán toast med chimichurri och pebre

45 min Huvudrätt
Letar du efter den perfekta toasten? Chorizo, chimichurri och ost mellan rostbröd som du steker tills chorizon är tillagad, osten har smält och bröden är gyllenbruna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/choripan-toast-med-chimichurri-och-pebre/

Gör så här

Pebre:
  • Skiva salladslöken tunt. Hacka koriandern grovt. Skär tomaten i små tärningar. Dela, kärna ur och hacka chilin fint.
  • Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Chimichurri:
  • Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Riv det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften. Hacka oreganon fint.
  • Rör ihop 2 msk av citronsaften med samtliga ingredienser och smaka av med salt.
Toast:
  • Dela korvarna på mitten och skär varje halva i tunna skivor på längden.
  • Bred chimichurri på samtliga brödskivor. Fördela korvarna på hälften av brödskivorna.
  • Lägg osten ovanpå och lägg på resterande brödskivor som lock med chimichurrin inåt. Bred Bregott på utsidorna.
  • Stek i stekpanna på medelvärme eller i smörgåsgrill tills chorizon är tillagad, osten har smält och bröden har en gyllenbrun yta.
  • Servera med pebre och resten av chimichurrin.
Klart!
Energi:

755 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 59 g

Ingredienser

Pebre:
Salladslökar
4
Plockad färsk koriander
2 dl
Tomat
1
Röd chili
Olivolja
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt och svartpeppar
Chimichurri:
Rödlök
1
Vitlöksklyftor
2
Röd chili
½
Citron
1
Färsk färsk oregano med stjälkar
3 dl
Olivolja
1 dl
Rödvinsvinäger
½ dl
Strösocker
½ tsk
Salt
Toast:
Chorizo
200 g
Rostbröd
8 skivor
Chimichurri
3 msk
150 g
Bregott®
2 msk