Chokladtryffeltårta
Betyg  (187 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Chokladtryffeltårta

Lyxig chokladtryffeltårta att bjuda särskilt matglada vänner på. Hackade biscotti och rostad mandel ger chokladtryffeltårtan en extra dimension.

Receptet gäller för 25 bitar

Ingredienser

  • 1 dl rostad mandlar
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50% kakao
  • 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • 15 italienska mandelskorpor

Gör så här:

Skär mandeln i halvor. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.

Källa:

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 13 g