Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med en skvätt glögg som smälter i munnen. Chokladtryffeln rullas sedan i hackad mandel. Mums!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (45 st)

Mitt betyg:

Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med en skvätt glögg som smälter i munnen. Chokladtryffeln rullas sedan i hackad mandel. Mums!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vanilj-stång och honung i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund. Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg. Sila gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt. Häll i en form och kyl ner. Forma små kulor och rulla i mandeln.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 3 g
Skriv ut