Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

Prova gärna denna efterrätt - ni kommer inte att ångra er!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

Prova gärna denna efterrätt - ni kommer inte att ångra er!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Hasslenötsbräck Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad stekpanna eller kastrull tills det blir gyllene. Rör snabbt ner nötterna. Häll genast ut blandningen på bakplåtspappret och platta ut med t ex en stekspade. Låt kallna och hacka den sedan i bitar. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund. Vispa grädden och vänd försiktigt ner hälften av kolasåsen i den. Ta fram 4 portionsskålar eller glas och fördela hälften av glassen i skålarna. Fördela hallonen på glassen, ringla över kolasås och lägg på resten av glassen. Toppa med kolagrädde och hasselnötsbräck och ringla över lite kolasås. Toppa eventuellt med hallon.

Källa:

Rekommenderade produkter