Chokladparfait

Chokladparfait

60+ min Efterrätt
Chokladparfait med mörk choklad och farinsocker ger kraftfull och lagom söt smak. Bjud denna ljuvliga chokladparfait som avslutning på en maffig middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladparfait/

Gör så här

  • Koka upp mjölken i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
  • Rör ihop äggula och socker. Vispa grädden.
  • Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden.
  • Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim.
  • Låt den stå i kylen ca 30 min innan servering.
  • Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
  • Toppa med lite saltflingor eller rostade, salta mandlar
Klart!

Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.

Energi:

565 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
½ dl
Äggulor
4
Farinsocker
1 dl
3 dl