Chokladparfait med superbär
35 min

Chokladparfait med superbär

Len parfait med mustig chokladsmak och bärigt strössel. Om du vill kan du göra parfaiten i portionsformar också som festlig avslutning på middagen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Chokladparfait med superbär

Len parfait med mustig chokladsmak och bärigt strössel. Om du vill kan du göra parfaiten i portionsformar också som festlig avslutning på middagen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 16 port

Garnering:

  • 2 msk torkade blåbär
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 msk hackad mörk choklad
  • 2 msk hasselnötter

Gör så här:

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Hacka chokladen och ta undan 1 msk till garnering. Hacka nötterna. Koka upp 1 dl grädden och all honung. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält. Häll över i en bunke och rör ner gulorna lite i taget. Rör ner nötterna. Vispa upp resten av grädden och rör ner i smeten. Vänd sist ner äggvitan. Klä en avlång form eller terrinform med plastfolie och häll ner smeten. Strö över garneringen. Täck med plastfolie och låt stå i frys minst 4 tim.

Tips:

Garnera ev med lite frystorkade hallon.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 13 g
Skriv ut