Chokladkladdkaka med chokladmaräng

Chokladkladdkaka med chokladmaräng

En härligt maffig chokladig kladdkaka med läcker och frasig maräng. Bröa gärna formen med kakao.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (58 st)

Mitt betyg:

Chokladkladdkaka med chokladmaräng

En härligt maffig chokladig kladdkaka med läcker och frasig maräng. Bröa gärna formen med kakao.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • 80 g mörk choklad

Vaniljgrädde:

  • ev bär som topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner alla ingredienser i smöret utom den hackade chokladen. Rör till en jämn smet och vänd ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen. Vispa äggvita och socker till maräng i en bunke över vattenbad ca 5 min. Ta av bunken från värmen och vispa ytterligare ca 2 min. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen i marängsmeten utan att blanda in den helt. Spritsa eller klicka marängsmeten på kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 22 min. Vispa grädden lätt och rör ner vaniljpulvret. Servera kakan med vaniljgrädde och ev bär.

Tips:

Receptet är skapat av Amanda Liljeqvist Zebeda från Viskafors som är finalist i Kladdkakeracet 2015.

Källa:

Rekommenderade produkter