Chokladkolapaj med lingon

Chokladkolapaj med lingon

Chokladkolapaj med utsökt smakbrytning mellan söt chokladkola och syrliga lingon. Tänk på att chokladkolapajen behöver gott om tid att stelna.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (209 st)

Mitt betyg:

Chokladkolapaj med lingon

Chokladkolapaj med utsökt smakbrytning mellan söt chokladkola och syrliga lingon. Tänk på att chokladkolapajen behöver gott om tid att stelna.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

Servera med:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 tim eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Källa:

Rekommenderade produkter