Choklad och fikon med marängtopp

Choklad och fikon med marängtopp

Choklad och fikon, läckert gratinerade under ett täcke av maräng. En enkel och festlig dessert som du kan variera med andra frukter.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (12 st)

Mitt betyg:

Choklad och fikon med marängtopp

Choklad och fikon, läckert gratinerade under ett täcke av maräng. En enkel och festlig dessert som du kan variera med andra frukter.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Gör så här:

Sätt ugnen på grill. Blanda kvarg, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 6 g
Skriv ut