Chiligryta med kakao

Chiligryta med kakao

Mustig chili som får smak av kakao. Koka den länge och servera med majsbröd, creme fraîche, riven ost och koriander.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Chiligryta med kakao

Mustig chili som får smak av kakao. Koka den länge och servera med majsbröd, creme fraîche, riven ost och koriander.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 250 g steklök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg högrev
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1½ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1½ tsk kakao
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl porter
  • 1½ msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré. Häll på öl och fond. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Tillsätt löken och koka ytterligare 1 tim. Servera med majsbröd, gräddfil, riven ost och ev koriander.

Källa:

Rekommenderade produkter