Cheesecake med tre sorters lök

Cheesecake med tre sorters lök

Denna salta cheesecake ses gärna som tillbehör till sill och potatis. Cheesecaken passar även till förrätt, vickning eller buffé.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (31 st)

Mitt betyg:

Cheesecake med tre sorters lök

Denna salta cheesecake ses gärna som tillbehör till sill och potatis. Cheesecaken passar även till förrätt, vickning eller buffé.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Topping:

  • 1 kruka färsk gräslök
  • 2 schalottenlökar

Tillbehör:

  • inlagda sillar
  • färskpotatisar

Gör så här:

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör ihop, kvarg, crème fraîche, vitlök, socker, salt och peppar till en slät kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd ner gelatinblandningen i resten av krämen. Fördela krämen i formen och ställ i kylen minst 3 tim. Strö gräslök och schalottenlök över cheesecaken vid servering.

Tips:

Inlagd sill och färskpotatis är gott att servera till.

Källa:

Rekommenderade produkter