Champagnekakor

Champagnekakor

Eleganta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (36 st)

Mitt betyg:

Champagnekakor

Eleganta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Gör så här:

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Använd visparna. Tillsätt ost och mjöl och vispa på låg fart tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Tag upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, tjock som ett kvastskaft. Strö ut paprikapulver på bänken och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt. Vira in degrullen i plastfolie och lägg in den i kylen i ca 2 tim. Sätt ugnen på 175°. Skär upp degrullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

Rulla degen i finhackade valnötter istället för paprikapulver.

Källa:

Rekommenderade produkter