Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Cake salé är ett matigt, gott och klassiskt drinktilltugg från sydvästra Frankrike där den är vanligt förekommande på knytkalas, picknick och middagsbjudningar.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (21 st)

Mitt betyg:

Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Cake salé är ett matigt, gott och klassiskt drinktilltugg från sydvästra Frankrike där den är vanligt förekommande på knytkalas, picknick och middagsbjudningar.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 30 skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, smör och vin. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Rör ner ost, salt och peppar. Strimla fläsket och blanda försiktigt ned i smeten tillsammans med oliverna. Häll smeten i en smord avlång form som rymmer 1 ½ liter och grädda i mitten av ugnen 45 min. Låt kakan kallna i formen. Skär den i tunna skivor vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 8 g
Skriv ut