Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

1 tim Huvudrätt
Hamburgare på högrevsfärs som toppas med sötsyrlig rödlöksmarmelad. Stekt, knaprigt bacon och vitmögelost som mjuknar när de läggs på de varma hamburgarna resulterar i en fantastisk smakkombination.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor.
  • Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt.
  • Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna.
  • Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Salta och peppra och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida.
  • Stek baconskivorna knapriga.
  • Skär osten i skivor och lägg dem på de varma burgarna.
  • Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med bacon, rödlöksmarmelad och sallad.
Klart!
Energi:

680 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Rödlöksmarmelad:
Rödlökar
2
Strösocker
2 msk
Honung
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Rödvin
2 msk
Salt
1 krm
Tillbehör:
Hamburgerbröd
4
Romansallad