Bullar med brie och chorizo

Bullar med brie och chorizo

1 tim Mellanmål
Godaste picknickbrödet fyller du med kryddig korv och krämig ost. Lätt att ta med och att äta på utflykten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bullar-med-brie-och-chorizo/

Gör så här

  • Värm mjölk med smör till ca 37°.
  • Smula jäst och salt i en degbunke, häll över mjölkblandningen och lös upp jästen.
  • Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen minst 5 min till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Kavla ut degen till en rektangel ca 55x40 cm. Skär osten i skivor. Fördela chorizo och ost på degen.
  • Rulla ihop till en rulle och skär 24 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Klart!
Energi:

105 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 5 g

Ingredienser

2½ dl
1 msk
Jäst
25 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
6 dl
Fyllning:
Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
150 g
Tunt skivad chorizo
150 g
Ägg till pensling
1
Torkad oregano
1 msk