Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl bulgur
  • 6 dl örtbuljong
  • 100 g frysta haricots verts
  • 400 g svarta bönor
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka sallad t ex ekbladsallad
  • 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt
  • 3 krm sambal oelek

Gör så här:

Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 min. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst. Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Fett: 7 g
Skriv ut