Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgursallad med lufttorkad skinka

25 min Huvudrätt
Bulgur, gryn av krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Servera bulgursalladen som huvudrätt eller, utan skinkan, som tillbehör på en buffé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 min. Häll av buljongen.
  • Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 min.
  • Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten.
  • Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna.
  • Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.
  • Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Bulgur
2 dl
Örtbuljong
6 dl
Frysta haricots verts
100 g
Svarta bönor
400 g
Rödlök
1
Körsbärstomater
250 g
Sallad t ex ekbladsallad
1 kruka
Lufttorkad skinka i tunna skivor
150 g
2 dl
Sambal oelek
3 krm