Brytbröd med solroskärnor

Brytbröd med solroskärnor

60+ min Buffé Mellanmål
Ett superlätt bröd som går snabbt att baka. Bara att hälla ut på plåten och grädda. Njut sedan brödet med smör och en god ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brytbrod-med-solroskarnor/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig.
  • Tillsätt salt, kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den smidig. Låt jäsa ca 1 tim under bakduk.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite med mjölad hand.
  • Pensla med äggvita och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 15 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna på galler.
  • Bryt eller skär det i bitar.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
Ljummet vatten 37°
5 dl
Salt
1 tsk
250 g
Ljust lantbrödsmjöl
14 dl
Lätt uppvispad äggvita
1
Saltrostade solroskärnor
1 dl