Brytbröd med prästost och pestofärskost

Brytbröd med prästost och pestofärskost

Supersaftigt ostbröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Brytbröd med prästost och pestofärskost

Supersaftigt ostbröd med smak av pesto och rostade frön. Brödet är godast nybakat med rumsvarmt smör till.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör-&rapsolja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut två plattor ca 25x30 cm. Rör ihop färskost med pesto. Bred på färskosten och strö över 2 dl av osten. Rulla ihop från långsidorna till två rullar. Forma till runda kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skär 8-10 bitar i kransen med en vass kniv. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bröden med vatten och strö över ost och pumpa- och solroskärnor. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 2495 kcal
  • Protein: 85 g
  • Kolhydrater: 298 g
  • Fett: 105 g
Skriv ut