Brysselkex

Brysselkex

60+ min
Bjud på kafferep med mördegskakor med färgglad kant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brysselkex/

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rulla ut degen till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg. Låt ligga i kyl ca 1 tim.
  • Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Klart!
Energi:

60 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Garnering:
Strösocker
1 dl
Röd hushållsfärg
1 krm