Brunkål

Brunkål

60+ min Buffé
Brunkål är en klassisk rätt på julbordet, särskilt i Skåne. Brunkålen får god sälta och smak från skinkspad eller buljong om man så vill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brunkal/

Gör så här

  • Skär kålen i klyftor och skär bort stocken.
  • Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna.
  • Tillsätt sirap och buljong och låt koka på svag värme under lock ca 1 tim. Rör om då och då.
  • Smaka ev av med salt.
Klart!
Energi:

105 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Vitkål, ca 1 kg
1 huvud
2 msk
Mörk sirap
2 msk
Grönsaksbuljong eller skinkspad
2 dl