Briocher

Briocher

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Briocher är franska, luftiga små bröd som bakas på vetemjöl och ägg. Rumsvarmt smör arbetas in i degen, vilket ger god smörsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/briocher/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk 30 min.
  • Rör smör och socker mjukt, arbeta in det och äggen i degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och rulla 20 stora och 20 små bollar. Lägg de stora bollarna i småbrödsformar med en liten boll på toppen.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
Klart!
Energi:

115 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 5 g

Ingredienser

1 dl
Jäst
25 g
Salt
1 krm
Vetemjöl
5½ dl
100 g
Strösocker
1½ msk
Ägg
2
Till pensling:
Ägg
1