Bönsallad med löktsatsiki

Bönsallad med löktsatsiki

30 min Huvudrätt
En matig bönsallad med blandade bönor och haricots verts passar bra till kryddiga korvar. Prova färsk lök i tsatsikin istället för vitlök och gurka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med tsatsikin. Skiva löken tunt. Blanda med salt och lägg den i en sil. Låt stå ca 15 min.
  • Skölj löken i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda lök, matyoghurt och timjan.
  • Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3 min. Kyl dem i kallt vatten. Tina sojabönorna. Häll av och skölj de vita bönorna. Blanda bönor och sallad.
  • Häll av 1 dl olja från osten.
  • Blanda ner ost, kryddor och resten av oljan från burken i salladen. Strö över flingsalt.
  • Stek eller grilla korvarna. Skär dem i skivor och servera till salladen och tsatsikin.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Färsk haricots verts
100 g
Frysta sojabönor
250 g
Stora vita bönor, 400 g
1 burk
Blandad sallad
1 liter
1 burk
Flingsalt
Löktsatsiki:
Färska lökar
2
Salt
½ tsk
2 dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Till servering:
Kryddig korv, t ex merguez
300 g