Bondkakor

Bondkakor

Bondkakor, en knaprig klassiker som smakar mandel och knäck. Degen kan göras klar flera dagar i förväg och gräddas allt eftersom - bjud på nybakat!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (102 st)

Mitt betyg:

Bondkakor

Bondkakor, en knaprig klassiker som smakar mandel och knäck. Degen kan göras klar flera dagar i förväg och gräddas allt eftersom - bjud på nybakat!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Gör så här:

Rör smör, socker och sirap mjukt och poröst med elvisp, använd visparna. Blanda mjöl, bikarbonat och sötmandel. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet. Sluta vispa när det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.Ta upp degen på köksbänken. Forma den till en rulle som är tjock som ett kvastskaft. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 timmar. Det går bra att låta degen ligga kvar i kylen över natten. Sätt ugnen på 200°C. Skär degrullen med vass kniv i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

1:Gör en håla i det mjuka smöret som är lika stor som en matsked. Häll sirap i hålan. På det sättet blir det mindre kladd.

2:Det finns färdighackade nötter och flagad mandel att köpa i små påsar. Det är bra, för då slipper man hacka.

Källa:

Rekommenderade produkter