Bondens äppelkaka

Bondens äppelkaka

Ljuvlig äppelkaka med rostade hasselnötter. Cottage cheese i äppelkakan gör den extra saftig - och med en klick vispad grädde till är den gudomlig.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (103 st)

Mitt betyg:

Bondens äppelkaka

Ljuvlig äppelkaka med rostade hasselnötter. Cottage cheese i äppelkakan gör den extra saftig - och med en klick vispad grädde till är den gudomlig.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, cottage cheese och salt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Klicka ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna och strö över kanel. Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö nötterna över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna. Vispa grädden lätt och servera till.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut