Blomkålssoppa med makrillröra och äpple

Blomkålssoppa med makrillröra och äpple

45 min Huvudrätt Förrätt
God blomkålssoppa som serveras med en härlig röra på makrill och smetana, syrad grädde, samt bitar av friskt, sött äpple.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalssoppa-med-makrillrora-och-apple/

Gör så här

  • Dela blomkålen i bitar.
  • Fräs purjolök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt blomkålen och fräs ytterligare någon min.
  • Häll i mjölk, vatten och kycklingfond. Koka på svag värme under lock tills blomkålen är mjuk, ca 20 min.
  • Mixa den slät och smaka av med salt och peppar.
  • Bryt makrillen i mindre bitar och blanda med smetana, gräslök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  • Kärna ur och skär äpplet i små bitar.
  • Fördela röran och äppeltärningarna i tallrikar och häll över den varma soppan.
  • Garnera ev med lite hackad gräslök och servera genast.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Blomkål
400 g
Hackad purjolök
1 dl
Hackad vitlöksklyfta
1
2 msk
5 dl
Vatten
5 dl
Kycklingfond
2 msk
Citron
pressad saft av ½
Salt och peppar
Makrillröra:
Varmrökt makrill urbenad och rensad
1
1 dl
Finhackad färsk gräslök
1 dl
Pressad citronsaft
1 tsk
Salt och peppar
Rött äpple
1