Blomkålssallad med fänkålsyoghurt

Blomkålssallad med fänkålsyoghurt

20 min
Fint skuren rå blomkål blir krispig och god. Här i en sallad som passar bra till grillad fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med fänkålsyoghurten.
  • Riv fänkålen grovt. Blanda med matyoghurt, citronskal, chili, vitlök och honung. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skär blomkålen tunt. Lägg den på ett stort fat, salta och toppa med dill och mandel.
  • Servera med fänkålsyoghurten.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Blomkål
500 g
Salt
½ tsk
Saltrostad mandel grovhackade
50 g
Färsk dill
1 dl
Fänkålsyoghurt
Fänkål
150 g
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Hackad grön chilipeppar
½
Pressad vitlöksklyfta
1
Honung
1 tsk
Salt och peppar